Een quickie met Jenny Alvares

by

“Ik wilde uit het hokje ‘healthy’ stappen”

 

Fitgirl en food lover Jenny Alvares (24) hield dagelijks 63K Instagram volgers op de hoogte van haar gezonde en sportieve levensstijl onder de naam Healthyfans. Ze is geroemd om haar hemelse kwarkbollen, maar wil tegenwoordig naast het übergezonde ook lekkere smikkelrecepten delen, bijzondere hotspots uitlichten en je meenemen op reis. Onder haar eigen naam verder bloggen was daarom een logische maar spannende stap. Hoe heeft zij dit ervaren en wat heeft haar online carriere haar gebracht? Je leest het in een quickie met Jenny! 

 

Van Healthyfans naar Jenny Alvares

Een paar jaar geleden zat ik niet lekker in mijn vel. Ik ben toen fanatiek begonnen met sporten en wilde graag meer weten over voeding. Zodoende is in 2011 het Instagram-account Healthyfans ontstaan, met het idee om mijzelf te motiveren en anderen te inspireren. Het aantal volgers groeide toen zo snel, dat ik besloot een website aan te maken waarop ik mijn verhaal nog beter kon overbrengen. In 2014 is Healthyfans.nl online gegaan, dat sinds kort Jenny Alvares heet. Mijn eigen naam. Ik wilde uit het hokje ‘healthy’ stappen, want inmiddels is het zoveel meer dan dat. Dat heeft mij meer vrijheid gegeven om ook over andere dingen te schrijven.

Het veranderen van naam is overigens iets waar ik heel lang over heb getwijfeld. Ik wist niet hoe mijn lezers daarop zouden reageren. Wat als iedereen het stom zou vinden en niet meer terug kwam? Het heeft even geduurd voor ik de knoop durfde door te hakken, maar ik wist dat ik meer wilde plaatsen dan recepten en selfies in de sportschool. Toen ik het éindelijk aandurfde, werd ik overladen met positieve reacties. Dat voelde echt als een bevrijding!

 

Wat heeft je blog voor jou persoonlijk betekent?

Het hebben van een blog heeft zoveel moois met zich meegebracht. Zo had ik bijvoorbeeld nooit gedacht dat ik er ook echt daadwerkelijk van zou kunnen leven, dat is nog steeds een gekke gedachte. Ik zie het dan ook niet als ‘werk’, het gaat allemaal als vanzelf omdat ik het zo leuk vind om te doen. Ook heb ik veel nieuwe mensen ontmoet, vriendschappen gesloten en natuurlijk mijn vriend (Jelmer de Boer) ontmoet! Zonder mijn website had ik al die mooie avonturen nooit met hen beleefd.

 

Je hebt een YouTube-kanaal en een grote following. Heb je weleens overwogen om te gaan vloggen?

Het is niet echt iets voor mij, ik zie het mezelf ook niet snel doen. Ik voel me best ongemakkelijk vóór de camera. Bovendien is mijn leven ook weer niet zo inspirerend om het vast te leggen, haha. En daarbij wil ik mijn omgeving daar denk ik ook niet mee lastig vallen. Filmpjes maken, dus meer achter de camera, vind ik wel heel leuk! Denk aan de kookvideo’s of filmpjes over mijn reizen bijvoorbeeld, dan heb je ook echt een verhaal te vertellen.

 

Het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

Doe wat je leuk vindt, dan komt de rest vanzelf!

 

Toekomst

De komende tijd wil ik nog meer aandacht besteden aan mijn website en alle social media-kanalen. De laatste tijd ben ik veel op reis geweest (Barcelona, Bangkok, Tokyo). De wereld rondreizen is fantastisch, maar dan kan juist weer even thuis blijven ook heel fijn zijn. Nu ik voor langere tijd weer in Amsterdam ben, kan ik weer meer recepten bedenken en video’s maken en nóg meer schrijven. Daar kan ik enorm naar uitkijken!

 

 

✰ Let’s get social ✰

FacebookInstagramPinterestEmail

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *