’n Tête-à-tête met Diana Leeflang

by

“Mensen verwachten een spannend antwoord maar eigenlijk was het puur uit verveling”

 

Diana Leeflang (22) heeft met 254K followers een fulltime baan aan Instagram. Ook rockt ze ‘m op YouTube, haar video’s worden met gemak 50.000 keer bekeken, en is ze onlangs voor de liefde verhuisd naar Manchester. HTGSD sprak met Diana, aka D is for Dazzle, over haar online carriere so far

 

Wat wilde je worden toen je klein was?

Ik droomde ervan om fotografe te worden, ik denk vooral doordat mijn grootvader dol was op fotografie en ik dacht ‘dat wil ik ook!’. Daarna besloot ik dat ik chirurg wilde worden, maar nadat ik er op de middelbare school achter kwam dat ik geen sprankje aanleg heb voor bèta vakken werd die ambitie ook gauw in de kiem gesmoord.

 

Wat is op dit moment je favoriete bezigheid?

Grafisch vormgeven! Ik ben vorig jaar aan de opleiding Graphic Design begonnen in Manchester en sindsdien is het echt mijn nieuwe obsessie in life. Of het nu voor mijn studie is, voor werk of voor mijzelf: ik vind het echt super leuk om alles er net wat mooier uit te laten zien.

 

Omschrijf jezelf op het web:

Ik deel eigenlijk alles wat mij bezighoud als jonge volwassen vrouw. Of het nu over mode gaat, hotspots in de stad, mijn favoriete boeken of leuke do-it-yourself’s: ik vertel er graag over!

 

 

Veelgebruikte hashtags door jou:

#spon. Nee grapje, ik gebruik dus niet zo veel hashtags. Is dat saai?

 

Waarom ben je D is for Dazzle ooit begonnen?

Mensen verwachten een heel spannend antwoord op deze vraag maar eigenlijk is D is for Dazzle puur uit verveling ontstaan. In de zomer van 2011 ging ik als één van de weinigen niet op zomervakantie en begon ik voor de fun een blog. Zo van, ik zie wel hoe het loopt. En nu, zes jaar later, doe ik het nog steeds en is het uitgegroeid tot een bedrijf. Whoops.

 

Wat heeft D is for Dazzle voor jou persoonlijk betekend?

Het heeft mijn leven zo radicaal veranderd. Ik begon op mijn zestiende, dus een heel grote en belangrijke periode van mijn jeugd heb ik doorgemaakt terwijl ik aan het bloggen en YouTuben was. Eerst natuurlijk als hobby, maar na een poosje veranderde dat in mijn bijbaan en inmiddels is het een fulltime job. Ik heb zoveel gave dingen meegemaakt door D is for Dazzle, zoveel toffe reizen gemaakt en bijzondere evenementen bezocht dankzij mijn YouTube kanaal, waarvan ik nooit had durven dromen. Ik kan mij geen leven meer zonder D is for Dazzle voorstellen.

 

Wat is het allerleukste dat D is for Dazzle je heeft gebracht?

Dat ik mijn Engelse vriend Alex heb ontmoet op een persreis naar Malta, voor mijn YouTube-kanaal. Inmiddels zijn we al meer dan twee jaar samen en nog steeds heel gelukkig, en wonen we samen in Manchester.

 

Wat is de grootste les die je hebt geleerd, online?

Dat niet iedereen jou leuk kan vinden en dat is oké. Als je je leven zo op het internet gooit, dan kun je natuurlijk kritiek verwachten. In het begin trok ik me dat heel persoonlijk aan, maar toen ik de negatieve comments los zag van mij als persoon en me realiseerde dat het voor sommige mensen nooit goed zal zijn, kon ik nare opmerkingen makkelijker van me af laten glijden. Wat dat betreft heb ik in mijn tijd als blogger wel echt een olifantenhuid ontwikkeld, haha.

 

Wat was het moment waarop je besloot om te gaan vloggen, om een YouTube-kanaal te starten?

Ik had heel veel cosmetica ingeslagen voor een review. Daar zou ik normaalgesproken dan foto’s van plaatsen op mijn blog met een uitgebreide tekst erbij, maar dit keer dacht ik ‘weet je wat, het gaat veel sneller als ik er gewoon in levende lijve over vertel!’. Toen heb ik de camera (met zeer primitieve film-functie) van mijn moeder geleend en voilà! Mijn eerste YouTube-video was gemaakt.

 

Maandagmorgen: hoe ziet je ochtendritueel er uit?

Acht keer mijn wekker laten snoozen, vervolgens anderhalve liter koffie achterover mikken en als ik me klaar heb gemaakt voor de dag (douchen, aankleden, make-up) kruip ik achter m’n laptop om me door mijn inbox te werken, te editen of een design uit te werken voor mijn studie.

 

Lievelingsapps, die je als online supergirl moet downloaden?

VSCO! Beste fotobewerkingsapp ooit.

 

Heb je advies voor jonge meiden die ook een online carrière ambiëren?

Probeer jezelf niet te vergelijken met anderen maar doe gewoon je ding. Jouw eigen ding. Originaliteit is key en dat komt het beste naar voren wanneer je je focust op je eigen interesses, stijl en bijbehorende content.

 

Wat is het geheim van een goede instagram?

Post zo regelmatig mogelijk en zorg voor continuïteit. Gebruik bijvoorbeeld altijd dezelfde filter om je feed er goed uit te laten zien.

 

Hoe bepaal je wat je post op social media?

Bij twijfel niet doen: als het er eenmaal op staat kun je niet meer terug. Mensen zien alleen maar wat en hoeveel jij ervoor kiest om te delen dus het is helemaal aan jou om te bepalen hoe persoonlijk je het maakt.

 

Tips voor het maken van de perfecte foto?

Goede belichting is alles. Zorg ervoor dat je altijd een bron van natuurlijk licht hebt om jezelf of een object zo goed mogelijk uit te laten komen.

 

Tips voor een succesvol Instagramaccount?

Wees jezelf en maak je vooral niet al te druk over #feedgoals want dan post je uiteindelijk niets.

 

De leukste samenwerking ooit was…

Dat is lastig om te zeggen. Ik heb veel leuke samenwerkingen gedaan waar ik onwijs van heb genoten en met mensen waarmee ik goed bevriend ben geraakt. Bijvoorbeeld met één van mijn favoriete winkels in Amsterdam, My-Oh-My. Samen brachten we een T-shirt uit dat ik had ontworpen en organiseerden we een launch party met allerlei toeters en bellen waar mijn volgers naar toe konden komen. Dat was echt super gezellig en bijzonder en leuk om te doen!

 

What’s next voor Diana Leeflang?

Er gaat binnenkort een hele grote droom in vervulling, maar daar mag ik nu nog even niks over verklappen. Stom is dat hè, maar het gaat niet lang meer duren. Deze zomer kan ik er alles over vertellen dus houd vooral mijn kanalen in de gaten! Newsflash: Yes! Eindelijk, the word is out. Gefeliciteerd Diana!

 

 

✰ With special thanks to ✰


Photo by KIRSTEN VAN SANTEN

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *