’n Tête-à-tête met Sanne Veltman

by

“Ik heb het geluk omringd te zijn met sterke vrouwen”

 

‘Behind every great business, there is a great woman.’ Ontmoet Sanne Veltman (22): online supergirl en rechterhand van Queen of Jet Lags. HTGSD sprak met haar over werkdruk, planningtools en toekomstdromen.

 

 

Omschrijf je carrière tot nu toe:

Na het afronden van mijn studie, ben ik langer blijven werken bij mijn afstudeerstage: Fashionscene.nl. Tess Duinker (voormalig hoofdredacteur) bracht mij in contact met Noor de Groot, ook wel bekend als Queen of Jet Lags. Het klikte goed tussen ons en inmiddels werk ik alweer bijna twee jaar bij Noor. Ook werk ik samen met haar partner, DJ Sander Kleinenberg, en buiten ‘kantooruren’ aan losse opdrachten voor CosmoGirl!, L’Oreal en Esmée Noelle van Rijn.

 

 

Alle skills die je doet, de petjes die je op hebt?

Mijn werkzaamheden lopen heel erg uiteen. Voor Queen of Jet Lags monteer ik video’s die op YouTube verschijnen, bedenk ik samen met Noor leuke ideeën voor projecten, schieten we foto’s voor Instagram en houd ik de website bij. Daarnaast doe ik ook veel kleine en administratieve klussen zoals het opmaken van blogposts, zorgen dat het werk van onze stagiaire goed verloopt, e-mails beantwoorden, factureren en vooral zorgen dat alles netjes is georganiseerd (daar word ik heel gelukkig van).

Voor Sander Kleinenberg doe ik vooral de vormgeving en social media. Ook monteer ik op dit moment één video per week voor het nieuwe CosmoGirl!-kanaal op YouTube.

 

 

Wat zijn skills die je jezelf hebt aangeleerd?

Ik heb Grafische Vormgeving gestudeerd aan het SintLucas in Boxtel, waar je veel leert over Photoshop en andere bewerkprogramma’s, maar het meeste leer je toch (cliché!) door te doen. Ik volg nog wekelijks nieuwe tutorials op Youtube om mijzelf nieuwe dingen te leren. Op het kanaal van Justin Odisho bijvoorbeeld kan ik uren mijn ogen uitkijken om zelf vervolgens alle effecten uit te proberen.

 

 

Online/offline: gaat het werk altijd door?

Voor het slapen gaan check ik altijd nog even snel mijn mailtjes, en als ik op vakantie ga móet mijn laptop absoluut mee. Om te voorkomen dat je het meeslepen van je laptop als iets negatiefs ervaart (tip!) is het belangrijk dat je goed leert plannen en prioriteiten stellen. Kijkend naar mijn planning doe ik wat ik moet doen en daarna kan de laptop ook echt even dicht.

 

 

Best part of the job?

Ik ben continue bezig met mijn hobby’s (Pinteresten, mode, schrijven, editen) en ontmoet door mijn baan mensen die ik soms al jaren volg op social media. Daarnaast ben ik over het algemeen omringt met creatieve en open minded personen, waardoor ik lekker mijn eigen gangetje kan gaan en geïnspireerd blijf.

 

 

Hardest part of the job?

Het feit dat dit werk altijd door gaat kan soms beknellend aanvoelen, maar ik heb inmiddels wel zulke planning skills ontwikkeld dat dat zelden nog gebeurd.

 

 

Tips voor het maken van een planning of een tool dat voor jou werkt?

Ik werk graag met Google Calendar. Omdat ik voor verschillende meerdere klanten werk vind ik het handig dat je verschillende agenda’s kunt samenvoegen, maar ook makkelijk weer kunt verbergen. Daarnaast is mijn grootste planning tip om áltijd ruimer te plannen dan je denkt dat nodig is. Het is vervelend en onprofessioneel als je door een slechte planning afspraken niet na kunt komen. En mocht je tijd overhouden door een te ruime planning, kun je lekker even relaxen tussendoor!

 

 

Hoe heb je kansen voor jezelf gecreëerd?

Ik ga nooit een uitdaging uit de weg. De uitdrukking ‘nooit geschoten is altijd mis’ is mij echt op het lijf geschreven, ook al heb ik dat zelf nooit zo in de gaten gehad. Pas nu ik terugkijk op het pad dat ik heb bewandeld, zie ik dat in.

 

 

Beste business trip ooit?

Parijs! In september 2016, tijdens Parijs Fashion Week. Het was mijn eerste keer in Parijs tijdens fashion week, een totaal andere ervaring. Ik fotografeerde voor L’Oreal en Noor en bezocht onder andere het bizarre L’Oreal Gold Obsession feest waar ik ieder model en iedere blogger die nu in je opkomt tegen het lijf liep.

 

 

Namedropping, please!

Haha! Blogger Kristina Bazan, modellen Doutzen Kroes, Alexis Ren en Daphne Groeneveld en ook zangeres Cheryl Cole.

 

 

Grootste carrièreles?

Wees niet bang om advies te vragen, maar volg altijd jouw eigen gevoel.

 

 

Op welke online goals ben je het meeste trots?

Toen ik bij Queen of Jet Lags kwam werken was Noor net begonnen met haar Youtube kanaal. Er stonden zo’n 4 video’s op. Ik vond het belangrijk dat daar een structuur in kwam qua uploads zodat het medium zou gaan groeien. Inmiddels uploaden we stipt om 06.30 uur ’s ochtends en minimaal twee video’s per week én hebben we bijna de 50.000 abonnees aangetikt. Dat is gaaf! Ik heb iedere keer weer plezier in het monteren van de video’s en daag mezelf uit om mij hierin te blijven vernieuwen.

 

 

Wat doe je het liefst om te ontspannen?

Pinteresten! Om inspiratie op te doen voor projecten, maar ook als ontspanning om ideeën te verzamelen voor een mini-make-over in huis bijvoorbeeld. Maar wat ik het liefst doe als mijn stresslevel te hoog ligt, is hardlopen. Dan zet ik mijn telefoon op vliegmodus en kan ik uren verdwalen in de bossen terwijl ik luister naar mijn favoriete (pop!) muziek.

 

 

Wat ligt er op jouw bureau?

Mijn laptop -op ooghoogte met een standaard, zodat ik niet in een verkeerde houding ga zitten- de bijbehorende oplader, mijn iPhone en koptelefoon en ohja! Een één liter waterfles. En er ligt ook altijd een klein notitieboekje om snelle krabbels in kwijt te kunnen en m’n lunchtrommel.  Verder eigenlijk niet zoveel. Ik ruim altijd alles meteen op omdat ik slecht kan werken met rommel om mij heen.

 

 

Lievelingsapps, die je als online supergirl moét downloaden?

Wunderlist: dé app voor als je een lijstjes-freak bent zoals ik.
Waterlogged: een simpele app die je helpt om genoeg water te drinken.

 

 

Waar en wanneer ben je het gelukkigst?

Op mijn balkonnetje in Amsterdam, met zonsondergang en een perenijsje.

 

 

Als je moneys to burn had: waar zou je zijn en wat zou je doen?

Op Hawaii met iedereen die ik lief heb en waar ik al onze avonturen op het eiland kan vastleggen met video- en fotografie waarin ik mijn creativiteit helemaal kwijt zou kunnen. Waarom Hawaii? Van deze plek heb ik altijd al gedroomd! In mijn dromen heeft het iets magisch. Ik hou enorm van ongerepte natuur en ik kan niet wachten om de prachtigste plekken van dat eiland te ontdekken.

 

 

Wat weten maar weinig mensen over jou?

Hoe erg mijn obsessie voor katten is. Ik ben een erg gefocuste werker, maar zodra er ook maar iets met katten voorbij komt dan ben je mij kwijt, haha.

 

 

Dromen op carrièregebied?

Samenwerken met de Italiaanse modeblogger Chiara Ferragni. Zoals ik als meisje vroeger fan was van Britney Spears, ben ik dat nu al jaren van Chiara. Haar kleding, stijl en alles dat zij voor elkaar heeft weten te boksen… (een schoenenlijn, een eigen studie aan Harvard, ontelbaar veel Vogue-covers, het gezicht van Pantene)… Ik bewonder haar enorm.

 

 

Wat is het beste advies dat je hebt gekregen en aan jonge meiden wilt meegeven?

Ik heb het geluk al jaren omringd te zijn met sterke vrouwen, die mij de ruimte hebben gegeven om mijn eigen keuzes te maken en mij hebben geleerd daarop te vertrouwen. Ik ben altijd aangemoedigd om op mijn eigen gevoel af te gaan en daardoor ben ik nu op een plek waarvan ik niet had durven dromen, maar wel in kleine stapjes bewust voor heb gekozen.

 

 

✰ Let’s get social ✰

FacebookInstagram, PinterestEmail

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *